

Energies Renovables
Existeixen tota una sèrie d'energies alternatives no contaminants anomenades Energies Renovables que cada vegada es posicionen mes com a l'alternativa per contenir i reduir els efectes del canvi climàtic. Entre les mes conegudes podem trobar:
Entre les diferents energies renovables, depenent del origen de la energia de la qual es nodreixen, en podem obtenir una primera classificació:
Altres classificacions serien si son o no contaminants, si son convencionals (majoritàriament mitjançant l'ús de recursos limitats com el carbó o el petroli) o alternatives per substituir-les.
Algunes d'elles ja s'estan utilitzant en moltes zones del planeta, però com a consumidors hem d'assumir el repte i fer l'esforç de començar a exigir-les i utilitzar-les per tal que les empreses les investiguin, desenvolupin i arribin a ser mes viables econòmicament, per tal de poder-ne fer un ús de forma globalitzada.
La evolució de les renovables ha estat va començar a sorgir ja fa molts anys, i des de el 1984, Espanya es va convertir en pionera amb la producció d'energia eòlica i solar, arribant a estar entre els primers instal·ladors del mon; tot i que al 2013 pràcticament es va parar la construcció de noves instal·lacions, posant-se a la cua de Europa, i fins hi tot, arribant a ser denunciats a nivell internacional per passivitat.
Si ho comparem amb els altres paisos del nostre voltant mitjançant el següent gràfic, es pot comprovar que al 2015 ja hi havia 11 paisos que ja complien amb els objectius marcats per al 2020, del qual Espanya encara en continua lluny amb un consum del 74% d'energies fòssils (dades obtingudes de el Economista).
Lo realment preocupant, es com essent una de les regions Europees amb mes radiació solar, molts quilòmetres de costa i zones amb un elevat potencial per a la captació d'energia eòlica, com es que ens trobem a la cua de les energies renovables.
Aquest any, per exemple, encara no hem arribat ni al 40% en energies renovables. Podeu trobar mes informació al següent enllaç.
Si teniu curiositat, podeu consultar les diferents demandes i consums d'energia Espanyols actuals dia a dia, així com la seva procedència al següent enllaç, comprovant que encara ens queda un llarg camí per fer entre tots.





energia solar tèrmica
energia solar fotovoltaica

energia mareomotriu
energia de les ones
energia dels corrents marins
energia de diferencies de temperatura
crema de biomassa
residus sòlids
biogàs




SOL
VENT
MARS i OCEANS
MATERIA ORGÀNICA
CALOR de la TERRA
